2013. ápr. 17.

Selection Sorted - Yngoma

Most pénteken folytatódik a Selection Sorted bulisorozat, mely múlt szombaton debütált a Mappában. Ehhez kapcsolódóan elkezdtem nektek bemutatni a DJ-ket és producereket, akik szerves részei ezen kezdeményezésnek, és egy-egy buli alkalmával gondosan válogatott finomságokkal örvendeztetnek meg minket. A folytatásban Yngomaról olvashattok, aki az első hölgy szereplő a sorban, de ígérem, hogy nem az utolsó! 
A budapesti illetőségű Yngoma immáron 9 éve reprezentálja az elektronikus zenéről alkotott elképzeléseit a hazai és nemzetközi közönség felé. Szettjei főként a techno különböző válfajaiból táplálkoznak, de emellett helyet kap az elektronika és egyéb műfajok is. A változatos hangulati elemekkel egy olyan egységes kompozíció megteremtésére törekszik, amelynek a fő célja a komfortzónából történő kimozdítás.
A legfőbb inspirációt ugyanis az élethelyzetek állandó (és napjainkban elég szélsőséges) változása, növekedése és tovatűnése adja. 
Ez a filozófia hűen tükrözi eddigi mukásságát mind szettjeiben, mind saját kompozicóin keresztül.
Néhány említésre méltó példa:
-saját hanganyag készítése egy Electric Indigo által megálmodott kísérleti live act részére, melyben az egyes uniós országokat egy-egy ember képviselte versen vagy egyéb irodalmi részletek felolvasásával
-Future Places portugál összművészeti fesztivál részére hanginstalláció készítése az "Elektronikus zene mint a városi kultúrát formáló közeg" témában
-nemzetközi dj versenyen való részvétel és továbbjutás a legjobb 9 női dj közé, ebből következő lehetőség a Fuse-ban
-Last.fm, Tilos Rádió, Female:Pressure radio show
-Sound:Frame bécsi audiovizuális fesztiválon közös részvétel az Elektro:Moon nevű lengyel-magyar formációval
-robot-maffia hamburgi székhelyű szintén audióvizuális kultúrával foglalkozó blog első podcastjai között fal szereplés
Az idei tervek között szerepel saját szerzemények publikálása havi rendszerességgel soundcloudon az IMP sorozat keretein belül, valamint 2 különböző dj mix megjelentetése rendhagyó módon, melyhez ezúton is sok sikert kívánunk!


















Nincsenek megjegyzések: