2013. ápr. 9.

Selection Sorted- OhmikRon

Kedves Zenebarátok!

Barátok által kezdeményezett rendezvénysorozat indul Selection Sorted néven. Techno, Dubtechno, Deeptechno, Ambient, House, Garage...minden mi a fülnek kívánatos és szívet melenget.  Ennek apropójából, és mivel már nagyon rég tervezem, szeretném nektek időről időre bemutatni az itt fellépő tehetséges női és férfi Dj-ket és producereket, akik egy-egy buli alkalmával finomabbnál-finomabb zenéket prezentálnak majd nektek, nekünk. 
El kell, hogy mondjam, hogy baromi érdekes ez a dolog. Még csak az első bemutatást írom, de rengeteg izgalmas dolog derült ki már most számomra. Remélem ti is élvezni fogjátok, hogy a zenék posztolásán túl igyekszem megismertetni veletek az általam  is kiemelkedően tehetségesnek vélt szereplőit a magyar zenei életnek.


Kálmánnal kezdeném a sort, de az OhmikRon név biztosan többet mond mindenkinek. Kálmit '98-ban fertőzte meg igazán a techno, '99-ben vett részt élet első Hyperspace buliján. 2000-ben autodidakta módon kezdte elsajátítani a keverés rejtelmeit, 2 szakadt lemezjátszón és egy romos keverőn. 2001-ben már saját mix cd-je jelent meg még Krakpot néven. 2001-től 2003-ig elektrikfreek címmel műsora volt a Tiloson. Aztán hangszereket vett és Krisz Deak mellett elkezdett komolyabban zenét írni, live act-ezni. Az első live act Hardtek Production-ként a miskolci egyetemi napokon történt 6 ember füle hallatára (köztük Aura Fresh) a NEO előtt. 2007-től az azóta megboldogult electrosoundsystem netlabelnél jelent meg az első néhány ep-je, mely szárnypróbálgatásnak nagyon jó volt, és melyért nagyon hálás Pálmester barátjának. A HardTek legnagyobb sikere 2010-ben volt az alkotótáborban: "szombat este, messzelátó, szitáló eső, 50 partiarc és HardTek Production". 2011-től is ezt próbálta belecsempészni a monday underground-okba, ami úgy érzi, hogy sikerült is. Akkor és ott kezdett össze kovácsolódni a csapat és ez egész életére egy szép emlék marad számára. 2012-ben jelent meg első "külsős" netlabel ep-je, amit még néhány követett és ezzel egy időben elkezdtek digital label megjelenések is keletkezni.
2012 sok tekintetben rossz év volt, de pl. alkotói szemszögből nagyon jó év volt Kálmánnak. Az ODUM3 is ekkor ér a csúcsra. 2012 év végétől kezdett el újra visszakacsintgatni a jó öreg techno irányába. A mai technot úgy látja, mint valami lombik-effektust:
"Sokféle hatás van a mostani techno zenében. Ezek közül talán kiemelendő a súlyos repetativitás, a hosszú, hatalmas terű chord hangzások már-már a drone hangzást karcolva, emelett nagy örömömre szolgálóan az ipari hangok is visszatértek, előkerülnek a klasszikus szinti hangok (TB-303, Moog, Nordlead, stb ...), bátor asszimetrika, helyenként psy basszus témák és (uram bocsáss) goás hangzások."
2013-ban folytatja a zeneírást. Több megjelenés is kilátásban van, köztük önálló ep, remix ep-k, válogatás albumok. Az idei évre tervezi az első bakelit ep megszületését, az első külföldi fellépést és az első szerzői albumot, mely terveihez ezúton is sok sikert kívánunk.





Nincsenek megjegyzések: