2013. jún. 15.

Selection Sorted: Krisz Deák

Remélhetőleg hamarosan folytatódik a Selection Sorted bulisorozat, aminek keretében biztosan hallhatjátok majd az ebben a posztban bemutatni kívánt, Krisz Deákot is. Nagy örömömre szolgál, hogy megkaptam tőle a biot, ami kikerülhet a blogba és emellett egy saját példányt, a nemrég kijött albumáról, mely a Deppindub gondozásában jelent meg Krisz Deak ‎- Aquarius).



A '90-es évek Miskolcán nevelkedett Krisz Deák érdeklődését kezdeti Daft Punk hatások után az akkor pörgő speed garage keltette fel.Valószínűleg a zenész apai ág okán hamar egy Yamaha szintivel és egy PC-vel kezdte megszólaltatni összegyűlt gondolatait az említett hangzásban.
Ezt később a szintén gyors tempós drum&bass követte; lemezgyűjtés, dj-zés a miskolci Sky Music rádióban, ahol saját trekkek is felkerültek.
2001 óta él/alkot Budapesten, az eltelt időben nyíl egyenesen a dub techno felé vette az irányt nem csak szelektori oldalról, hanem addigra széles analóg szintézis és elektronikus zenetechnikai tudással felvértezett aktív zenegyártással.
Ennek eredményeképpen 2011-ben a Deepindub Netlabel-en láttak világot első zenéi, melyet későbbi Doppt Zykkler, Similar Acoustic, Bitlab Records és további Deepindub megjelenések követtek. Saját szerzeményeit rendre jól felépített full hardveres live szettekben tudta prezentálni, az önálló live act-eken kívül pedig a szintén neves Zoltan Solomonnal, valamint a régi cimborával Ohmikron-nal kopperált hardver arzenálon, aminek az eredménye a 2012-es éve egyik legígéretesebb hazai live formációja, az ODUM III lett. Az út azonban párosban folytatódott, manapság saját projektjén kívül Zoltan Solomonnal live act-ezik közösen, gyakorlatilag világszínvonalon. Feszes, experimentális soundscape-ekkel teli techno, kisebb dub hatásokkal, korlátok nélkül. A közös szettekben nem Krisz Deákot és Zoltan Solomont halljuk, hanem egy találkozás harmadik gyermekét. A közös szerzemények publikálása várat még magára, megjelenésekben egyelőre szólóban aktívak.
Krisztián első önálló szerzői albuma 2013 márciusában jelent meg egy exkluzív, limitált CD formájában az európai feltörekvő dub techno életet aktívan ápoló Deepindub kiadón 'Aquarius' címmel.
Jelenleg is számos, minőségi zene várja leendő otthonát a dub techno szűk körű, de élénk zenei világában.















Nincsenek megjegyzések: